Maxi-Cosi pebble plus

Loop een willekeurige babyzaak binnen en je mond valt open van de hoeveelheid autostoeltjes die te verkrijgen zijn. Wij hebben uiteindelijk ons oog laten vallen op de Maxi-Cosi pebble plus. We hebben de Maxi-Cosi nu bijna zes maanden in gebruik en in deze review kun je lezen wat we van dit autostoeltje vinden.

Zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen zijn er heel veel autostoeltjes op de markt, het maakt in principe niet uit wat voor model of merk je kiest zolang je een stoeltje gebruikt uit de juiste groep voor de leeftijd / lengte van je kind en het stoeltje een keurmerk heeft volgens de Europese veiligheidsnormen (UN-ECE R44 of R129 i-Size). Ook word er aangeraden om geen tweedehands autostoel te kopen als je niet weet wat er met het stoeltje gebeurd is, als het stoeltje in een voertuig heeft gezeten wat een ongeluk heeft gehad dan is de bescherming van het autostoeltje niet meer te garanderen.

 

De Maxi-Cosi pebble plus is geschikt vanaf geboorte totdat het kindje 1 jaar oud is, oftewel vanaf 45 centimeter tot 75 centimeter. Tot het kindje 60 centimeter lang is kun je de bijgeleverde baby hugg verkleiner gebruiken (deze staat niet op de foto’s maar is wel te zien in de onderstaande video). Zodra de voetjes en de bovenkant van het hoofdje uit de Maxi-Cosi gaan steken is het tijd om naar een andere autostoel over te stappen. De Maxi-Cosi pebble plus voldoet aan de R129 i-Size veiligheidsnorm, het stoeltje heeft extra voering en beschikt over een side protection systeem wat extra bescherming biedt bij zijdelingse ongevallen. Het stoeltje kan zowel met de gordel als de 2wayFix basis in de auto bevestigd worden. De Maxi-Cosi pebble plus heeft een geïntegreerde zonnekap, is verkrijgbaar in tien kleuren en kost €269 (prijs juni 2017).


Toen we ons net gingen oriënteren in de verschillende modellen van autostoeltjes ging onze voorkeur uit naar een vast autostoeltje wat 360 graden kon draaien. De stoel waarin we geïnteresseerd waren is geschikt voor een kindje van 40 centimeter tot 105 centimeter, wat dus zou betekenen dat we met één stoel erg lang konden doen en dus niet eerst voor korte tijd de Maxi-Cosi aan hoefde te schaffen en na een jaar een grotere autostoel moesten kopen. (kostenbesparing). Mijn man kwam echter met een gedachte op de proppen wat ons heeft doen kiezen voor de Maxi-Cosi, onze dochter in namelijk in december geboren en let’s face it rond die tijd van het jaar is het meestal snertweer. Als we voor een vast autostoeltje zouden kiezen zou dat betekenen dat we in kou, regen, ijzel en storm de kleine in dat autostoeltje moesten krijgen, hoeveel gemakkelijker was het niet om ze binnen in de Maxi-Cosi te leggen en met één klik de Maxi-Cosi in de auto te zetten? Onze keuze was gemaakt! Voor het gebruiksgemak hebben we ervoor gekozen om ook de 2wayFix basis aan te schaffen, deze kost €239 (prijs juni 2017). Het grote voordeel hiervan is dat de Maxi-Cosi dus in één handeling in de auto te zetten is maar ook dat de opvolgstoel op dezelfde basis past. Hoe de basis in de auto gezet dient te worden kun je in de video onder deze review zien.


Wij hebben gekozen voor de Maxi-Cosi pebble plus in de kleur Sparkling Grey, bij deze uitvoering zit een lichtgrijze baby hugg verkleiner. Onze keuze is gevallen op de pebble plus omdat deze stoel aan de i-Size norm voldoet, nu maakt dat voor de Maxi-Cosi nog niet zo heel veel uit maar ook de opvolgstoel, die dus op dezelfde basis kan, voldoet aan dezelfde veiligheidsnormen. Tegen de tijd dat Noor in de opvolgstoel kan is het hoogstwaarschijnlijk verplicht dat kinderen in een i-Size stoel vervoerd gaan worden, door nu voor de Maxi-Cosi pebble plus en de 2wayFix basis te kiezen voorkomen we dat we in de toekomst een andere basis met opvolgstoel aan moeten schaffen en dit scheelt weer in de kosten. Ook vinden we het een prettig idee dat dit model beschikt over impact absorberend materiaal in de zijvleugels en over een side protection systeem wat bij ongevallen meer bescherming bied dan het voorgaande model (de pebble). Door de extra voering voelt de stoel ook lekker zacht aan waardoor Noor er vanaf het begin af aan heel fijn in heeft gelegen. Ook vinden we het heel erg handig dat de Maxi-Cosi te gebruiken is op onze wandelwagen, de Bugaboo Cameleon, door adapters op het onderstel te klikken is de Maxi-Cosi erg gemakkelijk te bevestigen.

Zoals genoemd in de inleiding hebben we de pebble plus nu zes maanden in gebruik, in die tijd hebben we en een aantal plus- en minpunten opgemerkt aan het autostoeltje.

 

Gewicht

De Maxi-Cosi is erg degelijk gebouwd, maar daardoor is het stoeltje op zichzelf al zwaar. Toen Noor net geboren was woog ze 3 kilo, wat op zich niks voorstelt, maar in combinatie met de Maxi-Cosi was het een een heel gewicht, nu weegt ze 7 kilo en voel ik mezelf af en toe net een gewichtheffer als ik met de Maxi-Cosi loop te slepen.

 

Zonnekap en flexibele rand

De geïntegreerde zonnekap is erg makkelijk in gebruik en houd de zon goed tegen, Maxi-Cosi heeft eraan gedacht een om rand vrij te houden bij de draagbeugel zodat je het stoeltje gemakkelijk kan blijven dragen ook al is de zonnekap in gebruik. Ook is de zonnekap zeer gemakkelijk op te bergen in de flexibele rand, we merken wel nu de Maxi-Cosi wat langer in gebruik is dat de kap en rand wat losser zijn dan in het begin waardoor het geheel er wat uitgezakt uitziet, dit is puur cosmetisch en doet niet af aan de functionaliteit.


Bevestiging in auto

De Pebble plus is gemakkelijk op de basis te plaatsen, een klik en een piepje geven aan dat het autostoeltje goed geplaatst is. Wat ben ik blij dat we de 2wayFix basis ook aangeschaft hebben! De basis is op zich zo in de auto geplaatst maar vereist toch elke keer weer wat precisiewerk om de haken van de basis goed door de gaten in de bekleding bij de Isofix punten te krijgen. Als de haken er eenmaal goed omheen zitten geeft de basis een piepje dat deze goed bevestigd is. De poot van de basis goed stellen is een fluitje van een cent en als deze goed geplaatst is word dit ook weer beloond met een piepje. De Maxi-Cosi kan ook bevestigd worden met de autogordel en ook dit is zo gepiept. Hebben we de basis niet tot onze beschikking dan is de autogordel een goede oplossing. Onze voorkeur gaat echter uit naar de basis omdat de pebble plus daar, naar onze mening, veel beter bevestigd lijkt te zijn.

 

Handige features

Op de achterzijde van de pebble plus zit een klepje waardoor je bij het verstelpunt van de gordeltjes kan, je kan deze op twee standen zetten waardoor ook bij langere kindjes de gordels goed over de schouder vallen. In ditzelfde vakje is de handleiding te vinden en er is nog wat ruimte over om wat kleins op te bergen, zoals bijvoorbeeld een regenhoes of draagband. Als de gordeltjes ontgrendeld zijn dan springen ze automatisch open en naar opzij. Hierdoor is het erg gemakkelijk om je kindje in of uit de Maxi-Cosi te halen, je kunt je kindje niet op de bandjes leggen zodat je deze achter het ruggetje uit moet vissen.

Op de Maxi-Cosi zitten naast de draagbeugel twee grijze knoppen, hiermee kun je het autostoeltje los maken als deze op het onderstel van een wandelwagen staat. Deze knoppen werken niet echt feilloos, vaak vergrendeld de Maxi-Cosi niet helemaal goed op de adapters of moeten we nadat we op de knoppen hebben gedrukt nog flink trekken om de Maxi-Cosi van het onderstel af te krijgen. Niet helemaal toppie dus, wat wel enigszins helpt is om de adapters eerst in de Maxi-Cosi te klikken en daarna het geheel op het onderstel te zetten maar ook dit is erg hannesen. Over de knoppen zijn wij dus helaas niet helemaal tevreden.

 

Bekleding

De bekleding voelt stevig en duurzaam aan, het ziet eruit dat er heel wat moet gebeuren wil deze stof sporen van gebruik gaan tonen. De extra voering voelt ook erg fijn aan en zorgt ervoor dat Noor erg comfortabel in de pebble plus zit. Wel moet ik hieraan toevoegen dat de stoel in de zomer best warm word en Noor er af en toe klam uit komt. We hebben al wat ongelukjes gehad maar de vlekken zijn elke keer nog zonder al teveel moeite te doen uit de bekleding gekomen. Vaak was een beetje Dreft met een vochtige doek al voldoende.

 

Mijn eindconclusie:

Wij zijn heel erg tevreden over onze Maxi-Cosi pebble plus en 2wayFix basis, het was even een flinke uitgave maar het is het geld dubbel en dwars waard geweest. Zowel het stoeltje als de basis voelt oerdegelijk aan en vertoont na zes maanden van intensief gebruik maar erg weinig gebruikssporen. Het gebruiksgemak is erg groot, zowel de basis als het stoeltje zijn erg gemakkelijk in de auto te bevestigen en ook het vastzetten van de kleine is zo gepiept. Het bevestigen van het autostoeltje op het onderstel van een wandelwagen vergt wel wat gepriegel en de Maxi-Cosi op zichzelf is best zwaar maar dat zijn dan ook, wat ons betreft, de enige minpunten aan de Maxi-Cosi pebble plus.